четвртак, 24. јануар 2013.

korak po korak - KAKO DA OPERETE ČETKICE ZA ŠMINKANJE



Prvo što je potrebno osim prljavih četkica :) jeste šampon,  ja već godinama koristim Johnson's baby,  nije najnežniji ali ih lepo očisti,divno mirišu i ne škodi im....  možete bilo koji laganiji samo nemojte one za perut ili sapun jer će ih uništiti vremenom (osim Dove sapuna,on je ok) mada četkice od sintetičke dlake su dosta otpornije za razliku od onih sa prirodnom,na njih morate dosta paziti.



Pokvasite četkicu..




Manje četkice (npr. za senku) perem po par i više  zajedno ... brže je, a i senka se jako brzo opere ...


Sipate malo šampona u dlan.(ja sam malo preterala:()



I umočite četkicu, uvek pratite njen oblik... ukoliko su ravnije perite ih levo desno,a ukoliko su okrugle u krug... BUDITE NEŽNI...






Četkicu koju koristite za tečni puder,ajlajner.sjaj za usne moraćete dva puta da šamponirate.


Iscedite i isperite...






Opet iscedite i stavite na peškir...




Mali trik.. urolate pola peškira i naslonite kraj drške.






Tako voda neće doći do lepka nego će padati na peškir... koristite tamniji peškir jer neke crne četkice hoće da puste boju. I ostavite ih preko noći.... deblje četkice znaju da se suše i po 10 sati, a manje npr. ove za senku budu suve za svega par sati.
Imam i ovaj Sigmin pojas koji im ubrza sušenje i čuva im oblik ali to je zato sto imam dosta skupljih četkica i nekada mi trebaju za par sati.





Takodje postoji sredstvo koja ih dezinfikuje i brzo opere ...  Trenutno koristim Inglotovo , Sephora ima jos bolje ali skuplje... ono je super ukoliko radite sa drugim ljudima i nemate dovoljno četkica... zato ga ja imam.


Samo ga poprskate na peškir ili direktno na četkicu i obrišete četkicu takodje pratite njen oblik i ona bude suva za manje od minut .. ali i dalje morate da operete četkicu ovo služi samo za hitne situacije :)





Perite vaše četkice jednom nedeljno, ukoliko radite na drugim ljudima posle svake upotrebe i imaćete ih godinama :)))

xoxo

34 коментара:

  1. super post :) ja ih perem deterdzentom i to carlijem i stvarno ih dobro opere, cak skine i revlon colorstay skroz :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam nikada nisam probala detedzentom jer se bojim da ih osteti,izmesaj detedzent i sampon...da ublazis malo :))

      Избриши
    2. Nekada davno sam gledala da djevojka pere četke od prirodne dlake sa deterdžentom za suđe i maslinovim uljem i to da stavi to dvoje zajedno na tanjir, pomiješa, protrlja četkice, sve masnoće i prljavština padnu, sapere vodom i to je to :D

      Избриши
  2. Sve je super objasnjeno, svaka cast. Inace, ja moje cetkice najcesce perem tecnim sapunom :)

    ОдговориИзбриши
  3. perem ih na identican nacin,ali s nivea baby ultra sensitive gelom za tusiranje,a u zurbama isto posezem za sprejem :)

    ОдговориИзбриши
  4. I ja perem šamponom, bilo kojim litarskim i isto ovako ostavim na peškiru da se suše. A one što su jače isprljane držim neko vreme u čaši u kojoj je voda sa malo šampona.

    ОдговориИзбриши
  5. I ja svoje perem na dosta slican nacin, samo sto jos mijesam i neki blagi regenerator sa samponom i onda mi cetkice budu mekane i divne :))

    ОдговориИзбриши
  6. Super post, uvijek iznova pogledam kako druge cure peru svoje kistove.... znaš šta meni najbolje pere sintetičke kistove koje koristim za tekuće pudere? Obični sapun, ne tekući nego onaj obični čvrsti.... nekako najbolje to odradi..... slučajno sam otkrila to i od tada samo tako perem sintetičke kistove

    ОдговориИзбриши
  7. Ja koristim sephorino sredstvo za pranje cetkica...kostalo je oko 700 dinara,sto je veoma povoljno sa obzirom na to koliko mi traje i koliko dobro odradi posao...a kada imam vise vremena,onda i ja koristim Johnson's sampon :) kul post ^^

    ОдговориИзбриши
  8. ja cetkicu za tecni perem posle svake upotrebe, maaaaaksimum posle svake druge.
    za kameni puder i rumenilo dva puta nedeljno a za senke posle svake upotrebe

    sigma f80 i 82 se najbolje operu gelom za intimnu negu + sapun. f82 tako perem vec vise od godinu dana i nikad joj nijedna dlaka nije ispala. ostale cetkice kosili samponom ili sapunom i odlicno se drze :)

    nemam ova sredstva za ciscenje, ali je dosta prakticno imati ih :)

    super post

    ОдговориИзбриши
  9. :) taman cu isprobati korak po korak na mojim Aurinim četkicama.... ;)

    ОдговориИзбриши
  10. Ja svoje perem svaka 2, eventuuuualno tri dana :D

    ОдговориИзбриши
  11. Ja se namucim dok operem cetku za tecni puder,zavuce se u svaku dlacicu,uopste je ne operem dobro,jel se to i vama desava?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nemoj stavljati puder direktno na cetkicu nego na ruku pa sa nje pokupi cetkicom...probaj detedzent i maslinovo ulje da pomesas,to sve skida.

      Избриши
  12. probala sam tako sto stavljam na ruku, pa odatle sa cetkicom na lice, ali koliko sam videla to se sve nakupilo unnutra, pa se pitam koliko onda se tako brzo puder potrosi,jos ce ispasti da je bolje prstima

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. onda je puder previse tecan ... najbolje je prstima...cetka bolje gusce i teze pudere razmaze , lakse i redje najbolje je prstima

      Избриши
    2. Hvala puno na odgovoru. Sada sam u Becu kupila Mac skin finish puder, a nisam tecni...naravno odlican je. Planiram da uzmem sada l'orealov tecni,da li je neki dovoljno gust za cetku ili ako imas neku drugu preporuku?

      Избриши
    3. Loreal mozes i prstima i cetkicom,zavisi koji :) npr. za Maybelline i Max factor pudere ja uvek koristim cetkicu kako bi izgledali prirodnije. Bourjois healthy mix moze i prstma,a i cetkicom.

      Избриши
    4. Zaboravila sam da kazem da sam sa ovom cetkicom koristila maybelline afinitone mineral puder, i jeste redji...mozda nije dobra cetkica??

      Избриши
    5. Za njihove puder koristim malo kabuki iz ecotoolsa i super ga nanesem sa njom,ne znam koju ti koristis cetkicu.

      Избриши
    6. imam elite iz dm-a,nju koristim,(secas se rekla sam ti jednom da cu je kupiti da cu da ti javim kakva je) a sada sam kupila jednu u h&m, ali je jos nisam probala

      Избриши
    7. Ta cetkica je super,bas lepo nanese puder ali nisam probala taj puder :(

      Избриши
    8. Onda je negde problem, jer je nemoguce da toliko pudera ostane na cetkici, onda se vise isplati prstima, stvarno ne znam, mozda ja pogresno nanosim, mozda je bockalica ipak bolja

      Избриши
    9. Sigurno je puder lepljiv pa se zalepi za dlake...ako je lepljiv ne moze ga cetkica naneti,a da ne ostane na cetkici :(

      Избриши
  13. Hej, pa nemoguce da koristimo istu tehniku :D Isto koristim Johnson sampon za bebe :D I stavljam ih na peskir da se osuse :) Imas oslicne kistove!

    ОдговориИзбриши
  14. Ja isto ovako perem svoje cetkice, ali HVALA HVALA HVALA za trik sa umotavanjem peskira. Toliko jednostavno, a taaako korisno! :)

    ОдговориИзбриши
  15. Tanja cita i misli :-) Bas danas razmisljam da li si nekad objavljivala nesto o ciscenju cetkica...hm...i sad ugledam...nevjerovatno :-) A nedavno sam unistila kabuki cetku predobru tecnim sapunom :-( Pozz i hvalaaa

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovaj post postoji vec godinu dana,podelila sam ga za slucaj da neki nije video,moras ih malo vise paziti :)

      Избриши